Functioneel en vooral grijs – tijd voor vernieuwing

Functioneel en vooral grijs – tijd voor vernieuwing
maandag 4 december 2017 -

Vier bureaus, een paar roldeurkasten en een hoekje voor de printer onder een standaard systeemplafond. De gemiddelde kantoorinrichting in een soort modern grijs. Uitermate functioneel, maar in de verste verte geen inspirerende werkplek om minimaal nog tien jaar in door te brengen.

Tijd voor vernieuwing! Aukes training en advies zit nu twee jaar aan de Kelvinring in Alblasserdam. En deze plek bevalt ons uitstekend. Geen ambities om weer te verhuizen. Dus dan mag het – juist ook voor de ontvangst van onze klanten – best gezelliger. Door de week brengen we hier tenslotte meer tijd door dan thuis.

 

Beste buurman

Zelf ben ik niet zo creatief als het gaat om het inrichten van een kantoor. Ik keek dus rond op internet. Veel bureaus, nog meer stoelen en iedereen kan een plan voor je maken. Ik werd er helaas niet wijzer van. Tot wij begin januari in de shop van de buurman onze e-learningprogramma’s voor Bedrijfshulpverlening en Conflict & Agressie opnamen. Deze beste buurman is Inside Office, een kantoorinrichter. Tussen de opnames door liep ik wat rond. Zag allerlei creatieve kantooropstellingen en ontdekte dat ze ook ontwerpen. Ik wist waar ik zijn moest!

 

Gelijk goed

Inside Office is met mijn wensen aan de slag gegaan. Modern, strak, toch gezellig, vier werkplekken en een zithoek voor klanten. Eigenlijk was het ontwerp gelijk goed. Strak maar warm met creatieve oplossingen. Vooral het eiland in het midden van het kantoor is briljant. Mooie opbergkasten waar tussen de printer is weggewerkt en met een gedeelte waaraan je kunt zitten op hoge krukken. Bovendien zijn ook de visuals van Aukes training en advies in de inrichting meegenomen. Dat heb ik de ontwerpster daarvan, Anjo Vrieling, verder laten uitwerken.

 

Blij

Waar we met elkaar het meest blij van worden? De creatieve printeroplossing, de stoere lampen boven onze werkplekken, de verschillende zitopties buiten ons bureau, de kleuren, het materiaalgebruik … Alles eigenlijk. En niet te vergeten de nieuwe bureaustoelen. Ze zorgen voor een optimale werkhouding en dus productiviteit. Dat is overigens één van de stokpaardjes van Aukes training en advies. Want voor onze klanten verzorgen wij het uitvoeren van de wettelijke verplichte Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Onderdeel daarvan is de inrichting van werkplekken. Voor medewerkers die veel bureauwerk en beeldschermwerk uitvoeren is de inrichting van de werkplek, opstelling van het beeldscherm, het in hoogte kunnen verstellen van een bureau en een goede verstelbare bureaustoel een voorwaarde. Daar hebben wij voor onszelf ook scherp naar gekeken. En een goede bureaustoel past volledig in dat plaatje. Er hangt wel een prijskaartje aan die stoelen, maar dan heb je ook wat!

 

We zijn van een functioneel en grijs kantoor naar een inspirerende en comfortabele werkplek ‘verhuisd’. Nieuwsgierig? Ik laat het u graag eens zien. Welkom!

 

John.

Reageren?

< Terug naar het overzicht

Delen op socialmedia