Levensreddend handelen op sportverenigingen

Levensreddend handelen op sportverenigingen
donderdag 12 oktober 2017 -

Het is van levensbelang: in geval van nood alle aanwezigen op een sportaccommodatie adequaat in veiligheid brengen en indien nodig eerste hulpverlenen. Helaas zijn er niet altijd (voldoende) mensen hiervoor opgeleid binnen een sportclub. Aukes training en advies komt met een unieke Sporthulpverleningstraining.

Maar hoe belangrijk en vanzelfsprekend het ook is, op heel veel sportverenigingen zijn er geen of onvoldoende mensen aanwezig die voor bhv’er zijn opgeleid. Ook de benodigde materialen - denk aan brandblussers, rookmelders, vluchtroutes, AED-apparaat – zijn vaak niet aanwezig of niet op orde of actueel.

De voornaamste oorzaak daarvan is meestal het financiële plaatje. Het opleiden van mensen tot bhv’er en het aanschaffen en op orde houden van bijbehorende materialen is behoorlijk prijzig. Een kostenpost die veel sportverenigingen zich niet kunnen permitteren.


Verplicht

In de Arbowet is echter opgenomen dat organisaties verplicht zijn om doeltreffende maatregelen op te stellen om een goede bedrijfshulpverlening te garanderen. Zo moet er onder andere duidelijk beleid zijn op het gebeid van bedrijfshulpverlening en moet er periodiek een risico-inventarisatie en –evaluatie plaatsvinden.

 

Aukes training & advies helpt sportverenigingen

Aukes training & advies wil graag een duidelijke rol in de maatschappij vervullen, waarbij veiligheid boven alles staat en het belang van een actief en gezond leven centraal. Daarom zetten wij ons graag in om iedere sportvereniging te ondersteunen om altijd goede hulpverlening te kunnen garanderen.

Tegen een zeer gereduceerd tarief hebben wij een speciale training voor sportclubs ontwikkeld: sporthulpverlening (SHV). Een training op basis van E-learning. Op locatie verzorgen wij de praktische onderdelen als EHBO, AED en geven advies over de benodigde SHV-hulpmiddelen. De training is speciaal gericht op sport, omdat op dit terrein toch vaak andere symptomen en ongelukken voorkomen.

 

De training voor acht personen kost een club EUR 395,-. Voor meer personen is de prijs op aanvraag.

Met dit instapmodel moet de training voor vrijwel iedere club financieel haalbaar zijn.

 

Extra!

Tijdens de Nationale Sport Vakbeurs in Gorinchem is Aukes training & advies ook aanwezig. De beurs vindt plaats op woensdag 15 november en donderdag 16 november 2017. U kunt ons vinden op standnummer [invullen].

 

Behalve het aanbod voor de speciale SHV-training bieden wij sportverenigingen tijdens de beurs nog een ander speciaal aanbod: een AED-apparaat inclusief onderhoudscontract voor EUR [bedrag]. Dit bedrag ligt gemiddeld [x]% lager dan de gebruikelijke kosten.

 

Graag zien wij u dus binnenkort op een van de beursdagen. Wilt u nu al meer weten of zelfs aanmelden? Neem dan contact met ons op via e-mail: info@aukes-trainingenadvies.nl of bel ons via 078 642 60 88.

Beursvloer

Reageren?

< Terug naar het overzicht

Delen op socialmedia